Forgórózsa Népművészeti Központ
bartok.jpg
Véget ért a II. Ki-Mit-Tud PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Kimittud2014
Írta: Lajosadmin   
2014. május 01. csütörtök, 18:30
Nem is tudjuk, hogy sajnáljuk-e vagy örüljünk-e, minden esetre túl vagyunk a második, 2014-es Forgórózsás, Észak- és Közép-Dunántúli Gyermek- és Ifjúsági Népművészeti Ki-Mit-Tud seregszemlén. Az előkészületek és a lebonyolítás nehézségeit eltörpíti az élmény, a sok-sok résztvevő látványa, a rendezvény remek hangulata. Összességében 120 produkcióban 672 résztvevő mutatkozott meg a zsűri előtt, kb. 200-zal több az elmúlt évihez képest. A színvonal a várakozásnak megfelelően most is magas volt, ebben a döntéshozók is megerősítettek bennünket. A végeredmény 30 bronz, 60 ezüst és szintén 30 az arany oklevél. (Összesített minősítő lista elérhető itt, "Hazai pályás" gyermekeink minősítését a cikk végén kiemelve is megtaláljátok.)

Kedves Fellépők, Vendégek, Látogatók!
Nagyon örülünk, hogy itt voltatok, hogy produkcióitokat, jókedveteket elhoztátok helyből és különböző vidékekről is ide Tatabányára, a Puskin Művelődési Házba. Reméljük, hogy sokszor találkozunk még itt is, máshol is. Visszavárunk Benneteket!!!

Az általatok itt felejtett és általunk megtalált tárgyakat őrizzük, jelenleg ezekről van szó: pulóver, fiúra való fekete kismellény, szemüveg, baseball-sapka, karkötő, cipzáras kisszütyő. Az elveszített hangvillát keressük, ha valaki még akkor megtalálta, kérjük juttassa vissza, az eredeti tulajdonosának nagyon jelentős tárgy ez! E tárgyakkal kapcsolatosan keressétek Somogyi Lajost,
telefonja: 20/467-9170.



  

Köszönjük a megnyitó beszédet Schmidt Csaba polgármester úrnak, a közreműködést a "Fölszállott a páva" döntős dudásának, Kurdi Gábornak és nem utolsó sorban a lelkiismeretes, kitartó munkát a neves zsűrinek: Dr. Gerzanics Magdolna (népzenekutató), Gábor Klára (megyei kulturális- és múzeumi szakreferens, koreográfus), Méhes Katalin (néptáncpedagógus, koreográfus), Havai Viktória (a 2013-as "Fölszállott a páva" középdöntőse), Eredics Gábor (Kossuth-díjas népzenész, zenepedagógus) és Lévai Péter (Magyar Táncművészeti Főiskola adjunktusa, koreográfus).

  

Köszönet illeti a kísérőzenéket szolgáltató Kincső zenekart is!

A rendezvényt támogatta Tatabánya MJV Önkormányzata, a helyszínt biztosította a Puskin Művelődési Ház és a Szlovák Ház, öltözőként rendelkezésre állt a Remédium Iskola.


A Puskinban készült saját fotóink... (Később a Szlovák Házból is lesznek képek!)

Kiss T. József fotói a Kemma.hu oldalon

Minden szereplőt lehetetlen lett volna felvenni, lefotózni, ezúton is elnézést kérünk mindazoktól, akik kimaradtak ezeken a felvételeken. Akad néhány programon kívüli felvétel (megnyitó, udvar, táncház, minősítés), nézzétek meg ezeket is, talán magatokra ismertek majd. És valamennyi filmet nézzétek meg azért is, hogy megismerkedjetek mások műsorszámaival vagy annak részletével. Szívesen fogadunk fotókat tőletek is, azokat is megjelenítenénk képtárunkban!

Ki-Mit-Tud 2014 videofelvételek (az időtartamok nem folyamatos felvételt jelentenek, csak részleteket abból az időből.):

első film a megnyitó / második film 9:30-tól 10-ig

harmadik film 10:01-től 10:30-ig / negyedik film 10:33-tól 11:31-ig

ötödik film 11:38-tól 12:22-ig / hatodik film 12:24-től 15:53-ig

hetedik film 16-tól 17:12-ig / nyolcadik film 17:21-től 17:52-ig

kilencedik film a fergeteges táncház / tizedik film a minősítések kiosztása

A Forgórózsás fellépők (saját gyermekeink) minősítései a következők,
ezúton is gratulálunk a gyermekeknek és a felkészítőknek:

  Ezüst minősítést kaptak:   
Fodorka Táncegyüttes (1-2. osztályosok)
Sarkantyúka Táncegyüttes (3-4. osztályosok)
Perenyei Nóra - népi hegedű
Hajlinger Blanka - népi ének
Forgórózsa Citeraduó (P.Szolomayer Zsófia - Hadobás Titanilla
Forgórózsa Vonószenekar (Kiss Zoltán, Somogyi Ábel, Somogyi Zsuzsanna, Szabó Kincső, Szabó Marcell, Hasenfratz Mátyás)

  Arany minősítést kaptak:   
Hadobás Zorka - népi ének
Hadobás Zorka - népi hegedű
Kiss Zoltán - szólótánc
Bereznai Csenge - Sárossi Bíborka (népi ének)
Csutri Néptánccsoport
Rózsabimbó Énekcsoport
Pünkösdirózsa énekcsoport
Módosítás dátuma: 2014. május 08. csütörtök, 22:47
  Joomla templates

Ki olvas minket?

Oldalainkat 9 vendég böngészi