Forgórózsa Népművészeti Központ
bartok.jpg
Köszönjük adója 1%-át! PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Adó1százalék
Írta: adminisztrátor 2016   
2017. február 14. kedd, 03:09

A 2018-ban benyújtandó adóbevallások esetében ismét szabadon rendelkezhet az adózó saját adójának 1%-ával (az előírások keretein belül!).
A Forgórózsa Népművészeti Központ és a Rozmaring Néptáncegyüttes Baráti Egyesület egymást segítve szervezzük a tatabányai néphagyományőrző csoportfoglalkozásokat (néptánc, népi ének, népi hangszer, kézműveskedés) közösen rendezzük a bánhidai népművészeti, néphagyomány ápoló rendezvényeket. Nyári szakmai táborainkat a tatai Pötörke Népművészeti Egyesülettel is karöltve évek óta közösen szervezzük. Kérjük, amennyiben céljainkkal egyetért, felajánlását a Rozmaring Néptáncegyüttes Baráti Egyesület fogadó szervezet javára tegye meg, ezáltal ezen támogatásokat a néphagyományőrző közös munkánk fenntartására, nyári táborozásainkra tudjuk fordítani.

Adószám:  19146997-1-11 

Köszönjük!

Letölthető, adószámunkkal kitöltött nyilatkozat
Részletes NAV tájékoztató...
16EGYSZA lap kitöltési útmutató
EGYSZA lap kitöltési útmutató

Néhány kiemelt információ a témában:


2015-től a rendelkező magánszemély a rendelkező nyilatkozaton rendelkezhet úgy, hogy nevét és postai, illetve elektronikus levelezési címét az általa kedvezményezettként feltüntetett civil szervezettel közöljék.  Az adatok feltüntetése az „EGYSZA” vagy a „16EGYSZA” lapon önkéntes, mindenki szabadon eldöntheti szeretné-e, hogy azok is eljussanak a választott civil szervezethez. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét az első kedvezményezetti körbe tartozó szervezettel közöljék, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockában jelölje „X”-szel, és töltse ki „Az adózó neve” mezőt és „Az adózó postai levelezési címe” vagy „Az adózó elektronikus levelezési címe” mezők közül legalább az egyiket. A kedvezményezett az Ön által megadott adatokat kizárólag a közhasznú tevékenységével kapcsolatban az Önnel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.
------------------------------------------------------------------
A rendelkező nyilatkozaton az Ön adóazonosító jele mellett, az első kedvezményezetti körbe tartozó szervezet esetében a kedvezményezett adószámát, a második kedvezményezetti körbe tartozó egyház és a kiemelt költségvetési előirányzat esetén a technikai számot kell feltüntetnie, ez utóbbiak esetén a kedvezményezett neve is feltüntethető.
------------------------------------------------------------------
Abban az esetben, ha Ön nem rendelkezett adójának 1+1%-áról a személyi jövedelemadó bevallásában, a 1453NY jelű nyilatkozatában az egyszerűsített bevallás választásakor vagy munkáltatói adómegállapítás esetén munkáltatójához nem juttatta el (2018. május 10-ig, lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg aláírt postai borítékban) nyilatkozatát, akkor 2018. május 22-ig az állami adóhatóság honlapján közzétett általános nyomtatványkitöltő- és ellenőrző program (ÁNYK-AbevJava) segítségével kitölthető „17EGYSZA” jelű formanyomtatvány „EGYSZA” elnevezésű lapját kinyomtatva, lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban személyesen vagy postán, illetőleg elektronikus űrlapként, elektronikus úton (meghatalmazott esetén külön megbízás alapján) még megteheti.
------------------------------------------------------------------
Az általános nyomtatványkitöltő- és ellenőrző programmal (ÁNYK-AbevJava) történő kitöltés esetén, a főlapon lévő „Beküldés módja” mezőben kell kiválasztania, hogy elektronikus úton vagy papír alapon kíván-e rendelkezni. Elektronikus beküldés választása esetén – amennyiben rendelkezik a központi elektronikus szolgáltató rendszer használatához szükséges „Ügyfélkapu”-val – a kitöltő- és ellenőrző program segítségével továbbíthatja a kitöltött „16EGYSZA” jelű formanyomtatványt az állami adóhatóság részére. Papír alapú beküldés választása esetén a kitöltött formanyomtatvány EGYSZA elnevezésű lapja kinyomtatható, és azt kell lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban személyesen benyújtania vagy postán feladnia az állami adóhatóság részére.


Módosítás dátuma: 2018. március 04. vasárnap, 19:54
  Joomla templates