Forgórózsa Népművészeti Központ
bartok.jpg
Bemutatkozás PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 13
ElégtelenKitűnő 
Bemutatkozás
Írta: Administrator   
2012. október 14. vasárnap, 20:19

A Forgórózsa Népművészeti Központ 2012. szeptember 2-án nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt Tatabányán, a Gellért tér 7-es szám alatt. A központ létrehozása Nagy László plébános úrnak, a P. Solomayer házaspárnak és a Csutri hagyományőrzők csapatának, mintegy 8-10 családnak köszönhető. Utóbbiak éjt-nappallá téve, szabadidejükben dolgoztak a nyár folyamán, hogy szeptemberben nyithassunk. Ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy a Csutri hagyományőrzők elnevezést továbbra is a központban tevékenykedő, önkéntesen segítő családok hordozzák tovább. A web-oldal elnevezését  csutri néven szerepeltetjük ezután is. A központot azzal a céllal hoztuk létre, hogy rendszeres és időszaki programjainkon keresztül megismertessük és megszerettessük a magyar népi kultúrát a Tatabányán és környékén élőkkel.

 Foglalkozásainkat elsősorban  gyermekek számára szervezzük, de minden szakterületen várjuk az érdeklődő felnőtteket is.

Olyan családi programokban is gondolkodunk, ahol gyerekek és felnőttek együtt szórakozhatnak, táncolhatnak, énekelhetnek, kézműveskedhetnek.

 Fontosnak tartjuk a velünk élő nemzetiségek kultúráját is, különös tekintettel bánhidai vonzáskörzetünkre, a helyi szlovákság népművészetének bemutatása is szívügyünk.

Szeretnénk a városban, a megyében élő pedagógusokat, művelődésszervezőket is bevonni a magyar népi kultúra továbbadásának ügyébe, ezért szakmai-módszertani bázisként is kívánunk működni, képzéseink, módszertani programjaink is ezt a célt szolgálják.

Mivel központunk önfenntartó, a foglalkozásokért térítési díjat is kérünk, de sokféle kedvezmény is igénybe vehető.

Honlapunkon igyekeztünk minden tudnivalót megjeleníteni.

Az itt közreadott hagyományőrzők tízparancsolatát központunk vezérelvének tekintjük és ennek szellemében kívánunk tevékenykedni.

Adatkezelési nyilatkozatunk ezen a linken olvasható...

Várjuk Önt és családját foglalkozásainkra, programjainkra!


Módosítás dátuma: 2013. szeptember 21. szombat, 14:15
  Joomla templates