Forgórózsa Népművészeti Központ
bartok.jpg
Forgórózsa Fesztiválok PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 10
ElégtelenKitűnő 
Fesztiválokról
Írta: Administrator   
2014. február 08. szombat, 00:00

>>>>>         ÉVES  BONTÁS A JOBBOLDALI MENÜBEN         >>>>>


A Forgórózsa Fesztiválokat magas szakmai színvonalon, azokkal a lelkes, népművészetet szerető családokkal összefogottan szervezzük és valósítjuk meg, akik szívügyüknek érzik a magyar népi kultúra terjesztésének ügyét és akik Csutri Hagyományőrzők néven végeznek ebben a témakörben rendszeresen önkéntes munkát.


A Forgórózsa Fesztiválok célja, hogy a Kárpát-medencében élő magyarság archaikus népi kultúráját bemutassa, minden évben más-más tájegységet kiemelve. A korábban egy napos, mára már két napossá fejlődött fesztivál legfontosabb programja, hogy az adott tájegységből meghívott idős hagyományőrzőkkel találkozhassanak az érdeklődők, megtekinthessék műsorukat, a még élő hagyományaikat, népviseletüket, közvetlen környezetükből bemutatásra kerülő, féltve őrzött népművészetüket. Minden egyéb program a fesztiválon kizárólag népi-, népművészeti vonatkozású, a folklór, a tárgyalkotó népművészet témaköreiből.

A civil kezdeményezésre, önerőből létrehozott fesztivált 2012-től már Tatabánya MJ Város Önkormányzata is segíti, támogatja. 2013-tól a Vértes Agorája a megvalósításban is jelentős szerepet vállal, szervező partnerként áll mellettünk.Örömmel és büszkeséggel tudatjuk, hogy a Forgórózsa Fesztivál jó minősítést kapott a Magyar Fesztivál Szövetség Minősítési Program értékelésekor!

Módosítás dátuma: 2018. február 20. kedd, 00:57
  Joomla templates