Forgórózsa Népművészeti Központ
bartok.jpg
Erzsébet bál PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 
Visszatekintő
Írta: Lajosadmin   
2014. november 25. kedd, 00:00
2014. november 22-én, szombaton jótékonysági batyus bált szervezünk a Forgórózsa Népművészeti Központ javára.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, mindenkit aki az FNK működését támogatni kívánja, aki szívesen bálozik velünk együtt!

- Amennyiben a bálon nem tudsz részt venni, de szívesen támogatnád az FNK-t... KLIKKELJ a tömörebb információért! -


A bált megelőzően 19 órától "Ifjúsági táncházat" tartunk, melyen a diákok féláras jeggyel vehetnek részt és ez a jegy érvényes a bálra is. (Kedves Szülők! Az ifjúság belátásotok szerint maradhat bálozni, a szülő nélkül bálozó gyerekek esetében kérjük, hogy a késői biztonságos hazajutásról gondoskodjatok!)

Ételt, italt kedvetek szerint hozzatok! A bál nyitótánca 20 órakor lesz, melyet a Csutri táncegyüttes ad. Hagyományos báli muzsika és magyar népzene szórakoztatja majd a táncoslábúakat, a népzenéhez tánctanítással is készülünk, táncmesterek: Gyurkó Erzsébet (Böbi néni) és Keltai Gábor (Ketya bácsi) lesznek. Az éjszaka folyamán tombolahúzás is lesz, ehhez jegyeket a helyszínen lehet majd vásárolni. Összességében egy HAJNALIG TARTÓ MULATOZÁS-ra várunk mindenkit!

Támogató szándékodat mind a bálon való részvétellel, mind pedig tombola tárgyak felajánlásával kifejezheted. Minden segítséget tisztelettel megköszönünk!

Belépő- és támogatói jegyek már most megvásárolhatók a Figura Kézműboltban és a 46. héttől Kovács Ingridnél is (telefonszáma: 30/436-0045). Tombolatárgyak felajánlására, leadására szintén ezek a lehetőségek, illetve azokat pedagógusainknál is le lehet adni a foglalkozásokon.
Módosítás dátuma: 2014. december 05. péntek, 15:16
 
Csehországban táncoltunk PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 8
ElégtelenKitűnő 
Visszatekintő
Írta: Lajosadmin   
2014. november 15. szombat, 10:17


2014. november 4 és 8 között a tatabányai Forgórózsa Népművészeti Központ Csutri gyermek táncegyüttese a Chrudimi Nemzetközi Gyermek Néptánc Fesztiválon képviselte Magyarországot és Tatabányát. Hat tatai táncossal 28 fős volt a táncos-énekes szereplő csapat, kiegészült három vezetővel és a három fős zenekarral. A Szőllősi Travel hathatós támogatásával, remek buszával és még remekebb sofőrjével, Sándorral utaztunk.

Prága, Chrudim, Slatinany, Svety, Pardubice… Látnivalókban nem volt hiány, mégis talán a prágai Szt.Vitus székesegyház, a Károly-híd, a chrudimi bábmúzeum és a pardubicei „Zöld torony” vitte el a pálmát. Az idő november ellenére, a tőlünk északabbra fekvő Csehországban, az itthonihoz hasonlóan nagyon szép volt, végig sütött a nap (utolsó délután kaptunk egy kis esőt ... na és?)...Nagy izgalommal várták a gyerekek, hogy ki, milyen családhoz kerül, készültek az ajándékcsomagok, cipelték a szótárakat…Ki milyen nyelven tudott, úgy beszélt – akadt persze, aki kézzel-lábbal, google-fordítóval… voltak mulatságos helyzetek.

Módosítás dátuma: 2014. december 13. szombat, 14:42
Kattints ide: teljes cikk, sok-sok fotó, támogatók felsorolása a folytatásban...
 
Szüreti beszámoló a TV-ben PDF Nyomtatás E-mail
Visszatekintő
Írta: Lajosadmin   
2014. október 05. vasárnap, 19:32
Módosítás dátuma: 2014. október 07. kedd, 21:39
 
Bánhidai szüreti felvonulás, táncház és tűzgyújtás ... PDF Nyomtatás E-mail
Visszatekintő
Írta: Lajosadmin   
2014. szeptember 21. vasárnap, 09:44

Szép számmal gyűltünk össze a Puskin Művelődési Ház előtt, hogy második alkalommal ünnepeljük meg a bánhidai szüretet. A termést tekintve az idei valóban inkább csak ünneplés, a szüretre "nem sok gondjuk lesz" a gazdáknak, a csapadékos időjárás sok helyen tönkre tette a szőlőt. Azért a dekorációhoz szükséges mennyiséget be tudtuk szerezni, amit az este folyamán a közönség jóízűen el is fogyasztott.

 

A menet a Puskintól a bánhidai körforgalomig vonult, itt az éppen esedékes búcsú hintái között tartottak táncosaink és a tatai Cifra táncegyüttes (Pötörke Népművészeti Egyesület) táncosai egy közös, igazán jó hangulatú bemutatót. A lelkes közönségtől meg is kapták a kiérdemelt tapsot. A bennünket kísérő vendégeknek, barátoknak, szülőknek és az itt élő nézelődő bánhidaiaknak a hagyományhoz híven egy kis borkóstolóval kedveskedtünk. Visszatérve a művelődési házba a korosztályok táncházai követték egymást, itt az FNK hangszeres növendékei is részt vettek nem csak tánccal, hanem hegedűikkel is. Eközben kézműves mestereink tartottak bemutatókat, illetve a mesterségek kipróbálására is lehetőség nyílott.

 

További FOTÓK a Forgórózsa képtárban...

 

Az országosan ezen a napon tartandó "Itthon vagy - Magyarország, szeretlek!" elnevezésű programsorozat részeként Tatabánya MJ Város is meghirdetett egy tűzgyújtást, ahol az éneklésre és a "tűztáncra" az FNK-t és minden velünk "mulatozó" vendéget kértek fel előzetesen. A Puskintól fáklyás menetben, az íjász hagyományőrzők felvezetésével mentünk el a frissen felújított bánhidai Szoborparkba (TIT park). A máglya már csak az íjászok tüzes nyílvesszőit várta, és a hatalmas tűzet körülvéve, énekelve, táncolva, jókedvűen zártuk a napot.

Köszönet a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és Tatabánya MJV Önkormányzat támogatásáért, a Vértes Agorája - Puskin Művelődési Háznak a helyszínért, a Kincső zenekarnak a program folyamatos muzsikájáért, a Pötörke Népművészeti Egyesület Cifra táncegyüttesének a közreműködésért és a baráti társaságért!

Köszönet minden táncosnak, énekesnek, muzsikusnak, minden szülőnek és vendégnek!

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 28. vasárnap, 13:32
... tovább a beharangozó plakáthoz
 
I. Kulturális Piac Tatabányán PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Visszatekintő
Írta: Lajosadmin   
2014. szeptember 20. szombat, 08:09
Az FNK is képviseltette magát az I. Kulturális Piac elnevezésű fórumon, melynek szervezője és helyszíne is egyben a Vértes Agorája volt. Örömünkre szolgál, hogy a Tatabányai  Televízió beharangozójában  több helyen is a Forgórózsa Népművészeti Központ rendezvényeiről láthatók illusztrációs felvételek.
A program időpontja: 2014. szeptember 20.

A rendezvényen készült fotóinkból néhányat itt mutatunk,Módosítás dátuma: 2014. október 07. kedd, 21:42
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

10. oldal / 19
Joomla templates